Szóvarázs Kolompáréknál

2015. december 22-től kapható a “Szóvarázs Kolompáréknál”  című könyvem. A “Szóvarázs Kolompáréknál” című könyvet epub formátumban ingyenesen meg lehet igényelni, vagy könyvként 3 000 forint/ darab + postaköltség áron lehet megrendelni a pbannabp@gmail.com címen.

Gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberként az elmúlt években sok hátrányos helyzetű gyerekkel és családdal találkoztam. Sokat gondolkoztam azon, mivel tudnék hozzájárulni a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, és családok életének jobbításához.

Évekig középiskolai tanárként próbáltam segíteni, majd húsz hónapon át dolgoztam a gyerekesély projektben. Az egyik rendezvényünk után gondoltam arra, talán a Szóvarázs könyv legfontosabb gondolatait, és a gyermekvédelemben szerzett tapasztalataimat összeszövögethetném egy meséskönyvbe.

Hol sírtam, hol nevettem írás közben. Felelevenedett az a sok emlék, amit volt munkatársaimmal átéltünk. Nagyon hálás vagyok nekik a közös munkáért, és azért a sok segítségért is, amit a történetek könyvvé formálásáért tettek. Szerencsére az egyik volt munkatársam mesemondó, így nemcsak olvashatók, idővel talán hallgathatók is lesznek a mesék. A nagymamája pedig évtizedek óta gyűjti a meséket. Nagy biztatás számomra, hogy neki is tetszik a könyv. Volt munkatársaim véleményét is kikértem, és aki a környezetemben roma volt annak meghallgattam és beépítettem az elképzelését. Így aztán ez egy nagy közös projekt lett, amelyben nagyon sokat gazdagodtam.