Hogy lesz egy konfliktusból ajándék?

Decemberben talán még jobban odafigyelünk arra, hogy szeretetben, békességben éljünk, hiszen jön a karácsony, a szeretet ünnepe. Ugyanakkor nagyon sok családban nincs szeretet, mert ahol egész évben nincs, oda karácsonykor sem költözik csak úgy be. Azon túl, hogy a békétlenség, harag, düh káros a kapcsolatokra, nagyon káros az egészségre is. Ráadásul az érzelmek ragadósak, így egy mérges tagja a családnak olyan láncreakciót tud elindítani, amiben mindenki károsodik.

Számomra ebben a történetben az a legszomorúbb, hogy emberek élnek éveken, sokszor évtizedeken át olyan élethelyzetekben, amiket a maguk és családjuk javára is fordíthatnának. Ha valakinek elromlik az autója, pénzt, fáradtságot nem kímélve törekszik arra, hogy megjavíttassa. Ha valakinek elromlik a kapcsolatrendszere, vagy csak valakivel a kapcsolata, egyre keserűbbé válva tűri, pedig tényleg a javára fordíthatná.

A coacingokon olyan emberek vesznek részt, akiknek van valamilyen céljuk, vagy problémájuk, és ennek az eléréséhez, vagy megoldásához néhány ezer forintért igénybe veszik egy coachnak a munkáját.

A mediációkra pedig olyan emberek jönnek, akik nem találják már meg egymással a közös hangot, és szükségük van egy közvetítőre ahhoz, hogy a közös ügyeiket elrendezhessék.

Ezek az esetek, bár rosszul indulnak, valójában nagyon sok ajándékot rejtenek, hiszen felhívják a figyelmünket azokra a fontosságainkra, és szükségleteinkre, amiket valószínűleg már nagyon régóta figyelmen kívül hagyunk. A konfliktus pedig, ahogy betöltötte a küldetését megoldódik, és elmúlik. Igazi varázslat, amit csak addig nehéz elhinni, amíg nincs róla saját tapasztalatunk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük